Τρίτη, Ιουλίου 24, 2007

OΡΕΙΝΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

Έτσι όπως έπεφτε η νύχτα και η ψυχή ήταν πικραμένη και το κορμί αδύναμο, έγειρε στην άκρη του ορεινού μονοπατιού και αποκοιμήθηκε.
Ήτανε, λέει, κόσμος πολύς μαζεμένος στην αυλή και κοίταζε με τρόμο τους πάνοπλους να έχουν βάλει ανάμεσα τους ένα λιγνό παλικάρι γυμνό από τη μέση και πάνω και να το παίρνουν.
Από την άκρη των χειλιών του ξεκινούσε ένα ρυάκι αίματος, που κατέβαινε στο λαιμό και στο άτριχο στήθος. Δεν αντιδρούσε. Το βλέμμα του χαμένο κάπου μακριά. Μύριζε η Πασχαλιά του 194… Αυτές οι μυρωδιές μ΄ έκαναν- έξι χρονών παιδί- να βγώ μέσα από το βουβό μέγα πλήθος, να πλησιάσω το παλικάρι και να του προτείνω το άσπρο λερό μαντήλι μου να σκουπίσει το αίμα.
Άρπαξε το χέρι μου ένας πάνοπλος και το έστριψε. Πως κάνει το κόκαλο όταν γίνεται θρύψαλα!...
Όσο ανάλαφρος κι αν ήταν περνώντας δίπλα του τον ξύπνησε.
«Για πού, παλικάρι;»
«Στου βράχου την κορφή για να προσευχηθώ.»
«Κάτω οι εκκλησίες είναι ανοιχτές. Κι εδώ ούτε καντήλια ούτε κεριά. Γιατί δεν είσαι εκεί;»
«Κόσμος πολύς κα με τρομάζει η ψεύτικη συντριβή τους μπροστά στο Μέγα Εσταυρωμένο.»
«Ψεύτικη;»
«Όταν καθημερινά ξεχνάμε τους Εσταυρωμένους δεν ξοφλάμε με μια Μεγάλη Παρασκευή. Κι είναι και οι σταυρωτήδες που κάνουν τις πιο βαθιές μετάνοιες. Φέτος τους δραπέτευσα. Δεν θα με περιφέρουν. Κι εσύ; Δραπέτης;»

Η νυχτερινή υγρασία διέτρεξε σαν μαχαιριά το σακάτικο χέρι μου.

Απρίλιος 1994

2 σχόλια:

Τη 24/7/07, 11:05 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ellinida είπε...

Eκεί ψηλά στην κορφή του βράχου ακούγονται πιό καθαρά οι προσευχές, εξάλλου είναι και πιό καθαρές.
Φιλιά Γιάννη μου.

 
Τη 1/9/09, 3:21 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger disa είπε...

色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα