Δευτέρα, Μαρτίου 08, 2010

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΛΗ

Στόχος πρώτος: Να βρούμε τον αδύναμο κρίκο. Και ύστερα βασικός κανόνας: Να εξαπλώσουμε τον φόβο της πλήρους κατάρρευσης σε όλους που συνιστούν αυτόν τον κρίκο.
Αυτό συμβαίνει σήμερα με την Ελλάδα. Οι κερδοσκόποι, οι ευρωκράτες, οι Μιντιοκράτες βρήκαν την πατρίδα μας σε μια δύσκολοι στιγμή και όλοι αποφάσισαν να τη ξεζουμίσουν, εμφανιζόμενοι μάλιστα σαν σωτήρες.
Ποιοι; Αυτοί που δημιούργησαν την κρίση για να ψαρέψουν θύματα. Οι τράπεζες που πήραν τάχα για να σωθούν τα χρήματα από το κράτος, δηλαδή τα χρήματα από τους φορολογούμενους πολίτες.
Τώρα θέλουν να επιβάλουν την πολιτική τους στην Ελλάδα, για να τη σώσουν. Μα η πολιτική των κερδοσκόπων δεν είναι άλλη από αυτή που τους γεμίζει τα αμπάρια. Οι προτάσεις τους ποιες είναι; Φόροι και άλλοι φόροι, μείωση μισθών και συντάξεων , συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους. Να ξεζουμιστεί ο απλός λαός και να εξασφαλιστούν τα δικά τους κέρδη . Δεν τους ενδιαφέρει ο άνθρωπος. Δεν παίρνουν χαμπάρι από την ιστορία. Αξία για αυτούς έχει μόνο το κέρδος. Δεν ξέρουν την λέξη αλληλεγγύη.

«Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως την κρίση αυτή που χτυπά την χώρα μας την δημιούργησε, τεχνηέντως, η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε με καθαρή σκέψη και κριτικό πνεύμα αυτή την υπόθεση, που έχει φέρει την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού. Όχι πως οι κυβερνήσεις μας είναι άμοιρες ευθυνών, αλλά η μεθόδευση αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ως «φόνος εκ προμελέτης με ενδεχόμενο δόλο» και κάποιοι Ευρωπαίοι μεγαλοτραπεζίτες, όπως ο κος Προβόπουλος με 4-5 εκατομμύρια ευρώ ετήσιο μισθό, απλά σωπαίνουν και βλέπουν την Ελλάδα και 11 εκατομμύρια Έλληνες να υποφέρουν. Μήπως, κάποιος από εμάς άκουσε ποτέ τον «Έλληνα» αντιπρόεδρο της ΕΚΤ να διαμαρτύρεται για την αδικία;

Τι έκανε, λοιπόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που ιδρύθηκε από τα 16 κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα; Απευθύνεται σε τρίτους, σε ιδιωτικούς οίκους αξιολόγησης που έχουν τον ρόλο των παγκόσμιων ορκωτών εκτιμητών, για να της πουν αν και κατά πόσον μπορεί να δανείσει ευρωπαϊκό χρήμα σε έναν από τους ιδρυτές της. Αυτό ήταν και είναι ανεπίτρεπτο, διότι η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δημιούργησε την υποδομή για να βγουν τα παλληκάρια αυτά των οίκων αξιολόγησης και να υποβαθμίζουν πολλαπλά και κατ' εξακολούθηση την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας…………
Ας το δούμε με ένα απλό παράδειγμα. Όταν οι τράπεζες αυτές δανείζουν στην χώρα μας 1000 ευρώ, ασφαλίζουν τον κίνδυνο να χάσουν τα 1000 ευρώ, αν η Ελλάδα δεν μπορέσει να πληρώσει τα δανεικά για 1 ευρώ. Βγαίνουν, λοιπόν στην αγορά και λένε. "Ελάτε και τζογάρετε σε εμάς. Αν η Ελλάδα φαλιρίσει και δεν μπορεί να πληρώσει το χρέος της, εσείς που τζογάρατε και αγοράσατε την ασφάλεια κερδίζετε!" Εσείς τι λέτε; Όταν κάποια τράπεζα επένδυσε χρήματα σε αυτήν την ασφάλεια-τζόγο, λέτε να θέλει να τα καταφέρει η Ελλάδα και εκείνη να χάσει τα χρήματά της; Μάλλον όχι.” Γράφει ο Θοδωρής Γιάνναρός στην ηλεκτρονική εφημερίδα Zougla.
Τα ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν ότι πρέπει όλοι να πληρώσουμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα.
Όμως υπάρχει μια άλλη απάντηση: Η μαζική πάλη του λαού για να μη περάσουν τα μέτρα που πλήττουν τις λαϊκές κατακτήσεις χρόνων . Οι ευρωκράτες, οι κλεπτοκράτες, οι μιντιοκράτες να χάσουν σε αυτόν τον αγώνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα