Τρίτη, Ιουνίου 02, 2009

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΥ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΟΥ"


Ένας φασισμός πλανιέται πάνω από τους λαούς όλου του κόσμου. Είναι η επιβολή της «Πολιτικής Ορθότητας». Όχι. Δεν έχεις πια δικαίωμα να υποστηρίζεις οποιαδήποτε άποψη. Όσο λανθασμένη κι αν είναι αυτή, όσο μίζερη ή περιθωριακή. Η άποψη που επιτρέπεται να εκφέρεις πρέπει να είναι πολιτικά ορθή. Που σημαίνει πρέπει να είναι σύμφωνη με εκείνη της κυρίαρχης τάξης. Με εκείνη την άποψη που έχουν οι βολεμένοι, οι σπιτούχοι, οι καπιταλιστές ή οι γραφειοκράτες.
Αυτοί θέλουν τα πράγματα να παραμένουν ως έχουν. Δεν αντιμετωπίζουν με διάλογο ή επιχειρήματα την άλλη άποψη όσο απαράδεχτη και αν είναι. Προσπαθούν με την κρατική επιβολή να την ποινικοποιήσουν. Οι περιθωριακές απόψεις κυρίως ποινικοποιούνται . Και γι΄ αυτό οι κοινωνίες δεν αντιδρούν. Παραχωρείται στο κράτος το δικαίωμα να αποφασίζει τι είναι το ορθό και τι όχι. Τι πρέπει να πιστεύουμε και τι όχι. Καταργούν με νόμους το δικαίωμα της ελευθερίας της άποψης, του διαλόγου και της συμμετοχής σε κοινωνικές ομάδες.
Το συγκλονιστικό είναι ότι δεν ποινικοποιούνται οι παράνομες πράξεις αλλά οι «μη ορθές απόψεις». Πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές. Δεν διώκεται ο κλέφτης για την κλοπή, αλλά εκείνος που υποστηρίζει ότι η κλοπή είναι μέσα στα ενδεχόμενα μιας απελευθερωτικής λογικής. Δεν διώκεται εκείνος που χρησιμοποιεί τη βία σαν επιβολή απέναντι στον άλλο αλλά εκείνος που υποστηρίζει ότι «η βία είναι μαμή της ιστορίας.
Όσο απαράδεκτη και αν είναι μια άποψη, η δημοκρατική κοινωνία πρέπει να την αντιμετωπίσει με το διάλογο, το επιχείρημα τη λογική. Εκείνοι που αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα όπλα είναι οπαδοί του ολοκληρωτισμού. Κα αυτό τον ολοκληρωτισμό εισάγουν από την Κερκόπορτα που τους ανοίγει το <κράτος (η δικαιοσύνη, η αστυνομία) με την άκριτη υιοθέτηση του πολιτικά ορθού.
Ένας που υποστηρίζει μιαν αστεία άποψη προκαλεί το γέλιο. Ένας που απαγορεύει να ακουστεί μια άποψη επιβάλει ένα φασισμό. Στη πράξη. Και όχι στη θεωρία. Το να είναι κανένας γελοίος ή φασίστας είναι μια προσωπική επιλογή. Το να σου απαγορεύεται το να είσαι γελοίος ή ό,τι άλλο θέλεις είναι βάρβαρος εγκλεισμός.
Το «πολιτικά ορθό» είναι η νέα φασιστική ιδεολογία που επιβάλουν διάφορα σκοτεινά κέντρα σε όλο τον πλανήτη για να καθυποτάξουν την ελεύθερη φωνή των Λαών και των πολιτών κάθε χώρας. Όποιος διαφωνεί με τις κατεστημένες αξίες και αντιτίθεται στην πολτοποίηση πολιτισμικών, θρησκευτικών και εθνικών χαρακτηριστικών είναι υπό παρακολούθηση του Μεγάλου Αδελφού της Νέας Παγκόσμιας Τάξης πραγμάτων . Είναι από χέρι ένοχος και καταδικαστέος.
Ας αντισταθούμε όπως μπορούμε στον Μεσαίωνα. Η ανοχή μας στη διαφορετική άποψη όσο απαράδεκτη, μη ανεκτική και αν είναι , είναι το μέτρο της πραγματικής έκτασης των ελευθεριών μας.
Ο κίνδυνος σήμερα προέρχεται από τους υπερασπιστές της «πολιτικής ορθότητας».
Ρίχτε μια ματιά γύρω μας. Πόσοι μας είπαν ότι δεν είμαστε «πολιτικά ορθοί» όταν ζητούσαμε να δικαστούν όσοι βάζουν χέρι στα χρήματα του Δημοσίου, όσοι εμπορεύονται την θρησκεία, όσοι εκμεταλλεύονται την ανημπόρια και την ανέχεια των συνανθρώπων μας για να τους αφήσουν χωρίς σπίτι.
Και ποιοι ήταν αυτοί που επέβαλαν την ορθότητα; Οι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στην παρανομία, οι νταβατζήδες, οι τοκογλύφοι, οι πωλούντες τοις μετρητοίς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα